• Pianolessen

    Pianolessen

Pianolessen

Als je van muziek houdt is het heerlijk om zelf muziek te maken. Hierbij is de piano een voortreffelijk instrument om dit te leren. Al heel snel zijn leerlingen in staat om eenvoudige liedjes te spelen.

Leren noten lezen gaat heel gemakkelijk met behulp van het klavier. Verder is het repertoire voor pianisten zeer breed: Kinderliedjes, klassiek, pop, jazz, volksmuziek, improvisatie, praktisch elke muzikale stijl is op de piano uit te voeren.
Je kunt alléén spelen, in kleine ensembles, in een band of met orkest; er is heel veel mogelijk.

Pianolessen pianolessen2

Voor wie?

In principe voor iedereen; van jong tot oud, van absolute beginner tot vergevorderde.
Het is wel van belang je te realiseren dat het resultaat van de lessen voor een groot deel afhangt van hoe er thuis geoefend wordt.

Omdat thuis studeren zo belangrijk is, wordt dit tijdens de lessen uitgebreid voorbereid.

Wie regelmatig oefent (beginners ongeveer 20 minuten per dag), bemerkt al snel een steeds grotere vertrouwdheid met het instrument. Dit stelt je in staat om telkens weer nieuwe muziek te leren spelen, en zo blijft oefenen leuk en interessant.

Een goed begin…

Het is zeker niet zo dat je eerst een virtuoos moet worden voordat zelf musiceren voldoening geeft. Mede dankzij het enorme repertoire dat voor piano geschreven is, liggen vele prachtige stukken binnen ieders handbereik.

In de les wordt veel aandacht besteed aan toonvorming en interpretatie. Met een goede techniek lukt het je om de klankvoorstelling die je van binnen maakt ook daadwerkelijk zo te kunnen uitvoeren.
Vanaf de eerste lessen komen deze aspecten aan bod; met een goede basis kun je de rest van je leven vooruit!

EPTA

Ik ben lid van EPTA Nederland (www.eptanederland.nl), de vakvereniging van en voor professionele pianisten en pianodocenten. Doelstelling van de EPTA is om het algemene niveau van pianospelen in Nederland op peil te houden.
Leerlingen kunnen bij de EPTA examens afleggen op de volgende niveau’s: A1, A2, B1, B2, C1, C2, D en E. Dit examen bestaat uit een theoretisch- en een praktisch gedeelte. Let wel, het is geen verplichting, het examen kan als een stimulans dienen bij het oefenen.

Examen Examen Examen

Logo
Koudemaas 15
5735 CW
Aarle-Rixtel
Email
info@renevandelaar.com
Telefoon
+31 (0)6 2895 7468
Epta