• Biografie

    Biografie

Biografie

René begon op zeer jonge leeftijd met pianospelen en was op 13 jarige leeftijd al te horen tijdens een TV uitzending voor de KRO televisie. Hij was een veel gevraagd begeleider en in die hoedanigheid verbonden met het toenmalige Stedelijk Helmonds Concertkoor van Roland de Kroon. Als pianist had hij met dit koor zijn eerste televisie- en radio optreden en maakte hij diverse concertreizen naar o.a. Duitsland, Zwitserland, Bulgarije en voormalig Joegoslavië.

René studeerde hoofdvak piano aan het Conservatorium te Maastricht bij Jo Dusseldorp en behaalde daar het einddiploma voor de akte DM (docerend musicus) en UM (uitvoerend musicus).

Tijdens zijn conservatoriumstudie was hij samen met collega pianist Gabriël van Wersch te horen in het bekende AVRO televisieprogramma ’Jonge mensen op weg naar het concertpodium’ waarin zij de Suite ‘Scaramouche’ van Darius Milhaud met orkest vertolkten. Vanaf dat moment hebben deze twee pianisten hun weg samen vervolgd tot op de dag van vandaag.

René van de Laar

Als repetitor werkt hij met bekende solisten zoals Ernst Daniël Smit, Marten Smeding en dwarsfluittist Paul Theunissen. Ook speelt hij in het lichtere genre met o.a. Arthur Wils (vocals), Theo Piepenbrock (drums) en Rolf van Meurs (gitaar).

Hij begeleidt regelmatig examens voor de HaFa sector (o.a. in de regio N-O/ Z-O Brabant). Ook wordt hij gevraagd voor het begeleiden van staatexamens.

Lesgeven is zijn tweede hobby. Als docent piano verricht hij werkzaamheden voor Kunst & Co-Uden www.kunstenco-uden.nl, het Centrum voor Muziek Educatie Boekel www.cvmb.nl  en in de gemeente Laarbeek en omstreken www.renevandelaar.com.  René is lid van de EPTA, een vereniging van bevoegde pianodocenten in Nederland met o.a. als doelstelling het algemene niveau van pianospelen in Nederland op peil te houden. Voor deze vereniging verricht hij ook jurywerkzaamheden tijdens examens www.eptanederland.nl.

  René van de Laar - Biografie René van de Laar - Biografie

Pianoduo opus 17

Als pianoduo opus 17 gaven René en Gabriël van Wersch de afgelopen jaren veelvuldig concerten. De benaming opus 17 verwijst naar Rachmaninoff’s monumentale 2e Suite voor 2 piano’s – één van de meest pianistische en neo-romantische werken uit het begin van de 20ste eeuw – welke dan ook al vanaf het begin hun repertoire siert. Ook spelen zij bewerkingen van populaire stukken met eigen improvisaties. Onlangs vertolkten zij een aantal Tango’s van de Argentijnse componist Astor Piazzola.

René van de Laar - Biografie

Logo
Koudemaas 15
5735 CW
Aarle-Rixtel
Email
info@renevandelaar.com
Telefoon
+31 (0)6 2895 7468
Epta